Hopp til hovedinnholdet

tror jeg kan klare å slutte med selvskading ved tegning

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har selvskadet i noen år nå... Jeg tror jeg kan klare å slutte ved hjelp av tegning... Det roer meg ned nesten tilsvarende som selvskading...men jeg har aldri tid til å tegne... Så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre ... Jeg vil slutte å selvskade... Men har ikke tid til å roe meg ned på noen annen måte...hva skal jeg gjøre ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du ta kontakt med oss, det er flott å lese at du har klart å finne en annen måte å roe deg på enn selvskading! Det kan sikkert også inspirere andre til å prøve å finne nye måter å mestre vansker på. Noen liker tegning og maling, og noen liker fysisk aktivitet, skriving eller musikk.

Jeg håper du klarer å ta den tiden du trenger til å tegne, selv om du syns det er vanskelig å finne tid til det. Hvis det kan hjelpe deg å roe deg er det vel verdt å droppe noen andre ting for å tegne i stedet? Finn deg en stille krok, gå med tegnesaker lett tilgjengelig og stol på din nye strategi! 

Hvis det er slik at du kunne tenke deg å tegne for å roe deg midt i en skoletime eller noe annet du er opptatt med, kan det hjelpe å forklare problemet til en lærer, eller til en voksen hjemme. Kanskje dere kan lage en avtale om at du har lov å trekke deg tilbake for å tegne hvis du kjenner du kunne hatt bruk for det.

Selvskading handler som du sikkert vet om sterke og vonde følelser som man ikke klarer å komme vekk fra. Det er nok ingen som ønsker å skade seg selv, men noen ganger kan man ha problemer med å se hvordan man kan takle følelsene sine. 

At du har vært så kreativ og sterk at nå håper du har funnet en vei ut av selvskadingen, er veldig positivt! Likevel er det å streve med selvskading ikke lett å takle helt alene.

Det man oftest tenker som hjelper, er å snakke med en trygg voksen om hvordan man har det. Hvis man først har begynt å selvskade, så kan det være vanskelig å stoppe dette helt alene. Selv om tegning fungerer for deg håper jeg at du også klarer å snakke med en voksen du stoler på om dette, hvis du ikke allerede har gjort det. Da slipper du å være alene om ansvaret og jobben med å bli bedre.

Jeg legger ved noen artikler som kan gi informasjon om selvskading og hvor du kan søke hjelp.

Lykke til!

Hilsen psykologen

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser