Hopp til hovedinnholdet

Ingen liker meg.

Jente 15 år
 

Spørsmål

ingen liker meg,jeg er så stygg og jeg har kun 2 venner jeg somtig prater med men ingen av dem går i min klasse.jeg går alene i friminuttene,men det som er saken er at jeg går faktisk opp til folk hver dag å spør om jeg kan gå med dem,men saken er at ingen har noen gang sagt ja. De ignorer meg bare og snur seg bare.noe annet er at jeg venner med dem i klassen min i 8 og litt i 9 .men dem mobbet meg pga :utseende.pga personlighet. Og jeg har sagt ifra til lærere osv.. men lærerene svarer:"dem sier de bare tulla med deg". Det var i 8og9 men nå ignorer alle meg...jeg føler meg ganske selvsikker.å prøver å ta kontakt med folk.men når det skjer om igjen .og om igjen at alle absolutt driter i meg.så gir jeg ikke opp .men jeg griner hver dag.etter skolen.det er som ett press som henger på meg etter skoledagene.. det er så innmarri innviklet. Jeg har pratet lenge meg psykolog(som jeg sa nei til.men ble tvinget).og sosiallærer.hva må jeg endre på megselv? Endre utseende? Fordi klarer å snakke

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 15 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår ut fra det du skriver at dette er en vanskelig situasjon for deg. Du forteller her om at du går alene i friminuttene, og at du opplever at elever mobber deg, overser deg. Til tross for det tar du kontakt, og gir ikke opp. Det må jeg si er imponerende. Selvsagt har dette en pris for deg , slik du skriver om her at du gråter hver dag.

Det er derfor trist å høre at skolen ikke tar dette på alvor.

Skolen har ansvar for at alle elever har et godt skolemiljø. Det betyr at elever skal trives, og at de ikke skal oppleve mobbing. 

Ofte anbefaler vi at elever snakker med noen, eksempelvis psykolog, hvis de mobbes. Jeg forstår at du opplever at noen har tvunget deg til å snakke med en psykolog og sosiallærer.

Med tanke på at du skriver til oss tenker jeg at du kanskje ikke har opplevd at du fikk den hjelpen du hadde behov for? I såfall er det uheldig. Det å snakke med noen når man opplever å ha det vanskelig er ofte hjelpsomt.

Du skriver at du, blant annet, mobbes for utseende, og du lurer på om du skal endre utseende. Da må jeg spørre om hvorfor du skal gjøre det? Det er viktig at du er deg selv, og det er bra at du tenker at du er selvsikker.

Hvis du skal endre deg selv så kan det handle om at du kan prøve å tenke annerledes om det som skjer. Det er ikke sikkert at ingen liker deg. Noen ganger handler dette med mobbing om at noen har mye makt i en gruppe, og bestemmer hva andre skal si og gjøre.

Det vil være veldig lett i din situasjon å tenke at det er deg det er noe feil med, men hva er det med de som ikke vil være med deg, som overser deg?

Kan du ta kontakt med helsesøster, og fortelle hvordan du opplever skolehverdagen? Helsesøster kan snakke med lærerene, og jobbe med lærerene i forhold til miljøet i klassen, og på skolen. Det kan også være at helsesøster vet om andre som opplever noe av det samme som deg, og som du kan ha kontakt med.

Helsesøster vil også kunne snakke med deg i forhold til det presset som henger over deg.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Si din mening om mobbing!

Gutt ypper seg

Selv om politikerne har et mål om å få slutt på mobbingen, foregår det mobbing overalt. Kjenner du noen som har blitt mobbet? Har du blitt mobbet selv? Har du andre saker du vil ta opp?

SI DIN MENING HER

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser