Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg oppsøke lege og sjekke om jeg har adhd?

Jente 16 år
 

Spørsmål

heisann for sånn 2 år siden fikk jeg en adhd pille av en venninne. sveglte en og sniffet en annen. ritalin 60 mg tror jeg. har hørt at man skal bli ganske giret av det. jeg derimot ble holdt på å sovne og følte meg "fanget" i meg selv. sov for første gang da jeg kom hjem fra skolen. jeg har en tendens til å kjede meg veldig lett. har misbrukt munnskylle vann og paragin forte piller. har også hatt en spise forstyrrelse. nå har jeg angst. jeg hadde munndiare og lære vansker frem til 5 klasse. jeg har ca. 3 familie medlemmer med adhd. siden jeg reagerte så rart på de pillene har jeg begynt å tro jeg kanskje har adhd. jeg blir og fortalt at jeg er lat, så jeg vet ikke helt hva jeg skal tro. bør jeg oppsøke en lege?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg syns det er en god ide at du oppsøker lege og prater om dette.  Det at du reagerte som du gjorde da du tok pillene, er ingen "bevis" for at du har adhd, men de andre utfordringene du forteller om, er det jo viktig å finne mer ut av og få hjelp til.  PPT -psykologisk pedagogisk tjeneste for videregående er også et sted å henvende seg for å få hjelp. 


Ikke medisiner deg mer uten etter avtale med lege!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PPT skrevet på ei tavle (colourbox.com)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser