Hopp til hovedinnholdet

Orker ikke mer av livet, gråter mye og er lei meg fordi jeg tenker. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, dere sier tidligere at legen min bør følge meg opp mer en 1gang i mnd. Pappa kom plutselig opp til mamma i stad har skilte foreldre og bor hos mamma. Han kom hit og kjefta på mamma og sier at viss jeg hadde tatt telefonen kl.01.05 inatt så hadde han ikke trengt å kjefta.. Han angra etter på så han kjøpte scooter til meg. Jeg klipper meg i armen og bare orker ikke mer av livet. Hva kam jeg gjøre? Gråter veldig mye og er veldig mye lei meg fordi jeg tenker. Jente 14

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Det er vondt å høre at du er trist og lei deg nå, jeg synes det høres ut som du har det tungt og at du kanskje bærer på mye av dette helt alene. 

Det kan være vondt å oppleve krangling og konflikter i familien, så jeg tenker at dette må påvirke deg en del nå. Du skriver at du følges opp av legen din, og det er veldig bra at du har søkt hjelp og har kontakt med noen. 

Det høres ut som du er veldig trist og har det vondt nå, og jeg tenker det er viktig at du snakker med en voksen om dette. Når man har det så vondt, er det viktig å dele det må noen og få hjelp til en forandring. Jeg håper du kan forsøke å dele hvor vanskelig du har det nå med legen din. Du kan også snakke med en annen voksen, for eksempel lærer eller helsesøster på skolen din. Hvis du ønsker noen å snakke med mer anonymt, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111. 

Jeg håper du holde ut og ha troen på at det vil bli bedre. Del hvordan du har det med noen, det tror jeg vil hjelpe deg. Lykke til videre!

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser