Hopp til hovedinnholdet

Følgere på instagram

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har jo som alle andre instagram. Jeg har få følgere,og hver gang jeg legger ut bilder så får jeg lite likes. Dette plager meg litt,også ser jeg alle de andre jentene med masse følgere og likes. Jeg føler meg upopulær, også er jeg redd for at de andre synes at jeg er en taper. Hva kan jeg gjøre for å slutte å tenke på dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Dette er noe du tenker på, som jeg tror de andre rundt ikke bryr seg så mye om. Noen vil ha mange følgere på instagram mens andre kommer til å ha veldig få følgere. Uansett hvor mange du har så er det viktigste hva du selv velger å gjøre med din konto og legge ut av informasjon om deg. Når du blir stressa over at du ser andre har flere følgere kan du tenke igjennom; hva slags mennesker vil jeg skal følge meg, og hva vil jeg legge ut? Er det viktigst at de nærmeste vennene mine følger meg og liker tingene mine, eller vil jeg at fremmede også skal gjøre det? 

Når man er på sosiale medier så er det viktig at man har det bra, og kan få en positiv opplevelse ut av det. Noe du også kan gjøre er også å være borte fra instagram en liten periode og se hvordan du føler deg da. Det med populæritet skal handle om hvor godt likt man er, ikke hvor mange følgere man har på instagram. Det er slitsomt når man måler seg med sosiale medier, siden det kommer alltid til å komme og gå. En uke vil du ha mange følgere, en annen kan det være litt mindre også videre. Det er viktig at du bygger opp en god selvfølelse og selvtillit innom degselv, så du slipper å tenke på hvem som følger deg og ikke. Legger ved artikkel under som kan være fin å lese, de handler ikke alltid om likes på instagram, men er også godt rettet mot ditt tema. Lykke til! 
Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Viktig å vite om Facebook og personvern

facebook.com

Personlig informasjon på Facebook kan være opplysninger som er attraktive for andre. Er du bevisst på hva du legger ut og deler på Facebook og andre steder på nettet?

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser