Hopp til hovedinnholdet

 HVEM KAN JEG SNAKKE MED?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei :) Først vil jeg bare si at dette er fantastisk, at vi kan stille spørsmål annonymt uten å bli dømt. Dere er veldig smart :) Så til problemet :( jeg trenger å snakke med noen. Men jeg kan ikke snakke med helsesøster fordi hun har ikke troverdighet, vi kan heller ikke velge en annen helsesøster fordi her jeg bor er en liten bygd med bare en helsesøster på skolen min og jeg kan ikke snakke med helsesøster på kontor fodi hun er tanta mi, JEG TRENGER NOEN Å SNAKKE MED MEN KAN IKKE SNAKKE MED NOEN. Jeg er redd for å snakke med foreldrene mine da di ikke vet hvordan jeg egentli har det noen dager å, og vil helst ikke at di skal vite det heller. Pga mamma sa en gang at det var hennes feil når jeg hadde det vond og jeg vill ikke at hun skal føle det slik. Hele poenget mitt er HVEM KAN JEG SNAKKE MED???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år!

Takk for at du skriver til oss, fint at du tar kontakt!

Jeg skjønner at det kan være vanskelig å finne noen å snakke med når man bor i en liten bygd der "alle kjenner alle".   

Du kan ringe til "Kors på halsen" som er Røde kors’ samtaletilbud for deg under 18 år. Hit ringer du gratis og du kan snakke anonymt med en voksen om det du er opptatt av på telefon, chat eller mail. Telefonnummeret er            800 333 21, og telefonen er åpen mandag-fredag klokken 14:00-20:00. De har taushetsplikt om det du forteller.

Du skriver også at du ikke kan snakke med dine foreldre, fordi du tror at moren din vil få det vanskelig når du har det vanskelig. Det er slett ikke sikkert at det er slik, ofte er foreldre gode støttespillere. Dette fordi de kjenner deg godt og kan støtte deg gjennom hele dagen.

Jeg ønsker deg masse lykke til! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser