Hopp til hovedinnholdet

Jeg er opptatt av at dyr skal ha det bra.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Da jeg var 14 ble livet mitt forandret etter at jeg fant dyrevernsiden PETA som viser videoer av grovt dyreplageri. Da jeg så den første videoen sluttet jeg å spise kjøtt,fikk moren min til å slutte å spise kjøtt og prøvde å få alle til å slutte å spise kjøtt. Jeg så på videoer av dyreplageri ofte og skrev masse på Internett om at folk ikke må spise kjøtt eller bruke pels. Jeg hadde nok problemer fra før. Etterhvert forsto jeg det Så til slutt ga jeg opp å være vegetarianer, og å se på videoene. Livet mitt ble bedre da. Men jeg så akurat et program hvor de viste ekle videoer fra et labratorium som torturerer valper og da ble jeg jævlig sint! Andre folk kan se på sånne videoer og bare "jaja, det er jo ikke vårt problem" "Det er jo bare dyr!" Mens jeg ble ødelagt av det. Jeg føler jeg gjorde rett i å slutte å være tilhenger av PETA,fordi jeg ble plaget av netthets,mistet venner av det og det tok nesten over livet mitt. Hva synes du?Er det vanlig å få livet ødelagt av sånntslikt som meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 16 år.

Takk for at du skriver til oss.
Det er veldig bra at du bryr deg om at dyr skal ha det bra. Ut fra det du skriver her forstår jeg at du i en periode ble alt for opptatt av det med dyrevern, og det tok nesten over livet ditt.

Jeg synes det er trist hvis det er slik at fordi du bryr deg om dyr så ble du hetset på nett, og at du mistet venner. Slik bør det ikke være.

Når man er engasjert i noe er det viktig å finne en balanse, slik at man ikke blir helt oppslukt og ikke har tid til noe annet.

Du skriver at du for ikke lenge siden så et program som gjorde deg sint fordi det viste hvordan valper ble torturert. Jeg tenker at du hadde en normal reaksjon på dette, og mange ville nok reagert som deg.

Det som kanskje blir viktig for deg blir å finne en balanse mellom din interesse for dyrevelferd, og andre interesser du har.

Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dyremishandling

Hund (colourbox.com)

Mange dyr lider – enten fordi de ikke blir tatt ordentlig vare på, eller fordi mennesker med vilje piner dem. Hva sier loven om dyremishandling, og hva kan du gjøre med det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser