Hopp til hovedinnholdet

Har mange gode venner, men føler meg helt alene her i verden

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, de siste månede har jeg følt meg så alene, og som om noe mangler. Jeg gråter mye og blir fort stresset. Fortiden føler jeg heller ikke at jeg har noen å snakke med, jeg har mange gode venner, men er veldig usikker på bestevennene mine. Pga, mye lekser og prøver sitter jfg mye hjemme og føler vennene mine glir mer og mer fra meg, det er som jeg er helt alene her i verden. Jeg gråter ca, hver dag og 99% av gangene vet jeg ikke en gang hvorfor! Jeg føler meg desperat etter å ha noen og snakke med, men jeg er så usikker på hvem jeg kan snakke med. Hode mitt er fullt av alle ploblemene mine, hva skal jeg gjøre og hvem skal jeg snakke med?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg har lest spørsmålet ditt og tenker at det må være tungt å føle seg alene i verden.


Det å være desperat etter å snakke med noen, kan være ganske vanskelig. Særlig hvis du ikke vet hvem du kan stole på. Kanskje du kan ta utgangspunktet i vennene dine. Kan du invitere noen av dem hjem til deg, så dere kan gjøre lekser sammen? Det å gjøre lekser, snakke sammen og føle at du gjør noe med noen andre kan gi deg en følelse av å være sammen med noen. Eller ønsker du helst å snakke med en voksen? Er det noen voksne som du stoler på og som du kunne tenkt deg å snakke med?

 

Du skriver at du er usikker på vennene dine, og jeg lurer på hva som er grunnen til det? Hva tror du skjer om du forteller dem hvordan du faktisk har det? Noen ganger er man redd for å fortelle andre om seg selv, fordi det vil være egoistisk eller til bry for andre. Som oftest er det en lettelse å fortelle det til noen, og de fleste setter pris på din ærlighet. De kan til og med føle seg viktige, fordi du ga dem tillitten.

 

Uansett tenker jeg at det er fint å få snakket med noen, om det er venner, voksne eller kanskje helt anonymt med Kors på halsen. Det er viktig å føle seg lyttet til. Du fortjener å ha det godt inni deg.

 

Ta gjerne kontakt med Kors på halsen om du trenger noen å snakke med, enten på mail, chat eller telefon.

Hilsen Kors på halsen i samarbeid med Ung.no
www.korspåhalsen.no eller ring 800 33 321
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise