Hopp til hovedinnholdet

Er jeg en sosiopat?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lenge slitt med et spørsmål som jeg stiller meg selv; "Er jeg en sosiopat?". Har lest en del om det, tatt tester og sjekket litt rundt. Vet ikke hvor langt dette ordet "sosiopat" strekker seg, fra bare å være usosial til å være sosialt tilbakestående. Jeg trives best i eget selvskap for å si det slik. Pleier å unngå sosiale situasjoner, som festing eller bare møte venner. Jeg blir til og med sliten av å være sosial pg være rundt mange mennesker på en gang. Så spørsmålet mitt i helhet er vel om mine symptomer er sterke nok til å være en sosiopat.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Vi mennesker er født med utrolig forskjellig temperament og personlighet. Det er umulig å utrede personligheten din eller gi deg en diagnose på grunnlag av det du har skrevet her. det må en mye grundigere jobb til.

Det er ikke alle som får glede av å omgås mange mennesker. Noen har en mer introvert personlighet og trives best i sitt eget selskap. Det kan imidlertid være lurt å venne seg til å kunne være i situasjoner der det er flere mennesker. Dette kan komme godt med i en jobb sammenheng for eksempel.

Ønsker du en utredning i forhold til dine sosiale evner,  bør du ta kontakt med fastlegen din for henvisning.

Håper dette er til nytte for deg.

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser