Hopp til hovedinnholdet

jeg har blitt mobbet... er redd for at lignende skal skje igjen på den nye skolen..

 

Spørsmål
Hei !

Jeg skal begynne på videregående skole ( studiespesialisering) nå etter ferien. Jeg valgte å flytte fra moren min til pappa pga diverse andre grunner og da kjenner jeg jo ingen i området enda. Når jeg begynner på skolen så kjenner jeg ingen mens de fleste andre sannsynligvis har venner fra ungdomsskolen. Jeg er en innadvent, stille og rolig person, og er redd for å bli mobbet osv... Jeg synes det er flott å gå på skolen og lære, og jeg trives godt hvis jeg kan gjøre det uhindret og uforstyrret. Jeg håper at jeg havner i en klasse sammen med andre som har de samme målene som meg, istedenfor noen som dasser rundt uten mål og mening og som bare ødelegger læringen for andre. Jeg har opplevd nettopp dette før, og jeg har blitt mobbet... er redd for at lignende skal skje igjen. Jeg sliter også litt med angst, som kan gjøre at jeg forestiller meg faresituasjoner selvom de sannsynligvis ikke skjer. Men det gjør meg likevel nervøs.

Har dere noen råd dere kan gi meg ? =)
Mvh Gutt 16
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Det er leit å høre at du tidligere har opplevd mobbing, dette er en grusom handling som kan sitte igjen lenge i kroppen. Det at du nå har flyttet til faren din og skiftet skolekrets er positivt. Her kan du staret litt "på nytt". Få venner og ha en fin skoletid.
Det med venner kan være litt vanskelig. I stor grad handler det å få venner om å være en god venn selv. -Men for at de andre skal oppdage deg, må du kanskje være litt mer aktiv og ta litt kontakt med andre som du kunne tenke deg å være mere sammen med. Fortell deg selv at du er en flott gutt og at du har mange flotte egenskaper -Det gjør godt for selvtilliten, og gjør at man retter ryggen og at de andre legger mer merke til deg. Ikke kritiser andre eller kom med kommentarer dersom det viser seg at andre ikke er like fokusert på skolearbeidet som det du ser. Dette vil lett gjøre at du får et stempel - som igjen kan medføre plaging fra medelevene dine. Det er lærerens oppgave å holde orden på klassen, og jeg håper at dette vil skje i den klassen du havner i.
Ellers er det jo lettest å finne venner blant de som har samme interesser som deg. Noen ganger kan det være lurt å melde seg inn i et lag eller forening, og kanskje bli kjent med noen der.
Uansett hva du gjør, så prøv og gå inn i dette med et åpent sinn. Legg bort fordommene dine og gi de rundt deg en sjanse til å bli kjent med den personen du er.
Masse lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om idrett og trening?

Hva er hovedårsaken til at ungdom driver med idrett?