Hopp til hovedinnholdet

Grats psykologhjelp

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg har i flere år sliti med psykiske problemer.. pga mye mobbing da jeg er veldig overvektig, problemer i familien osv. flyttet i fosterfamilie sommerferien til 10. klasse, før dette har jeg vært hos BUPA som jeg ble henvist til via skolen, legen og barnevernet. jeg har slitt med selvmordstanker, mye deprisjon og angst anfall. jeg stilte lignende spm for litt siden, men mistet den koden jeg må skrive for å finne svar... så må nesten spørre igjen.. Er det noe mulig å få GRATIS psykologhjelp når man er over 18 år? jeg har vært borti lignende før, og ligger jo sikkert i systemet da det ikke er så mange år siden og har ikke vært langt unna av å bli lagt inn på psykiskavdelingen på sykehuset her i byn i en alder av 15 år.. og når jeg nå er tilbake på samme nivå som jeg var da, er det kanskje større sjangs for hjelp? eller hvordan går man fram? jeg trenger virkelig en psykolog å snakke med, men har ikke jobb osvosv.. så er det noe mulighet for GRATIS hjelp??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no.

Det er nok litt ulike hvordan det faktisk fungerer rundt om i landet. Som regel er det egenandel inntil en viss sum før man får frikort når man han fylt 18 år. Når du har betalt 2105 kroner i egenandel over tid, så har du oppnådd grensen for frikort og det blir gratis å gå til psykolog. Men du må altså komme opp i dette beløpet først.

Kan hende du også kan høre med NAV der du bor om å få dekket dette beløpet dersom det er vanskelig å få det til.

Enkelte helsestasjoner for ungdom har også en psykolog tilgjengelig på helsestasjonen. Sjekk ut om det er et tilbud der du bor.

Jeg ønsker deg lykke til!!

 

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utgifter til helsehjelp, egenandeler og refusjoner

Hos lege og andre behandlere med driftsavtale må du betale en egenandel. Det samme gjelder medisiner på blå resept. Her får du en oversikt over hva som gjelder av regler for egenandeler og mulighet for refusjon av utgifter ved helseplager.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser