Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om psykolog kan være til hjelp?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg luter på om psykolog kan være et stor help, ja det kan være litt rart å si det sånn men, jeg har sett det er Mange som ikke kommer igang, og di har Hålt på så lenge liksom, 1-2 år men ser ikke noen forskjel.. Jeg mener di har ikke for andret seg di er det samme lei seg og redd for Mensker. Jeg vet ikke jeg gjøre meg forstå fullt.. Jeg føler at jeg har lite tro på at det er en stor hjelp, etter hva jeg har sett da. Men ikke noe vont I det jeg har sagt. Jeg srkiver ikke så bra jeg, har disleksija eller hva nå det kales.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål.

Du skriver at du lurer litt på om psykolog kan være til hjelp for noen som strever, og at du kjenner mange som har hatt kontakt med psykolog og ikke fått det bedre. 

Jeg synes det er et veldig godt spørsmål du stiller. Vi vet at mange får god hjelp av å ha kontakt med en terapeut, for eksempel psykolog, og at mange får et bedre liv etterpå.

Dessverre er det også slik at mange ikke får god hjelp og ikke opplever at livet sitt blir bedre. Det kan være flere grunner til at det ikke er til hjelp. Vi vet at kontakten man har med psykologen og at man er enige om hva det verste problemet er og hvordan man skal jobbe sammen, er viktig for at man skal få til en positiv endring. Mennesker og vanskene vi strever med er også forskjellige, så det kan være viktig at hjelpen er godt nok tilpasset den som strever.

Hvis man har kontakt med psykolog og føler det ikke er til hjelp, bør man ta det opp med psykologen og kanskje finne en annen måte å jobbe sammen på. Noen må kanskje også vurdere om de ønsker å bytte og forsøke å ha kontakt med en annen terapeut. Hvis man går lenge og opplever at det ikke er til hjelp, tenker jeg at man bør endre på noe. Det er tungt å snakke med noen og åpne seg hvis man ikke føler det er med på å skape en positiv endring. 

Jeg håper dette svaret var til hjelp for deg. Lykke til videre!

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser