Hopp til hovedinnholdet

sliter med bulimi

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg sliter med bulimi. Når jeg har spist begynner jeg å skjelve, og blir utrolig kvalm hvis jeg ikke kaster opp. Hva skyldes dette? Jeg blir også veldig rastløs. Jeg prøver å ikke kaste opp, men da blir jeg deprimert. Hilsen Jente 18 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er fint at du tar kontakt med oss om dette.

Du beskriver at du blir kvalm hvis du ikke kaster opp. Det kan være mange årsaker til det og jeg vil råde deg til å ta dette opp med legen din eller en helsesøster. Du kan gå til helsestasjon for ungdom hvis du vil, det er gratis og finnes i de fleste kommuner.

Det kan være lurt med en helsesjekk hos lege da man vet at det kan gi store skader på kroppen å slite med spiseforstyrrelser.

Depresjon og andre vonde følelser henger ofte sammen med spiseforstyrrelser. Man tenker slik at vanskene man har med mat og kropp egentlig er vansker som handler om følelser. Det kan være lurt å prøve å finne ordene som passer til det man føler, slik kan man begynne å finne mer ut av hva som er galt og hvordan man kan jobbe med det. 

Det er alltid en anbefaling å søke hjelp hvis man sliter med spiseforstyrrelser. Det ligger en artikkel under dette svaret om gode hjelpetjenester. 

Du kan også kontakte IKS, som er en interessegruppe for de som har spiseforstyrrelse. De har en støttetelefon: 22 94 00 10. Mange opplever god hjelp ved å ringe dit.

Du kan også sjekke jentevakta, der kan du få støtte og hjelp og samtidig være anonym.

Lykke til!

hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser