Hopp til hovedinnholdet

Han lurer på om han har sosial angst

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Det kan godt henne jeg er paranoid, men. Jeg lurer på om jeg kan ha 'Sosial Angst' jeg er redd for og møte noen jeg kjenner på butikken. Jeg er redd for og dumme meg ut. Hvis noen ler så tenker jeg hele tiden at de ler av meg. Jeg er redd for og telle opp penger foran kassa. Tenker hele tiden på at jeg ikke har nok penger på kortet. Jeg tenker hele tiden når jeg er i et rom med mange "nå må jeg ikke drite meg ut" "ikke snubble" også tenker jeg konstant på hva folk tenker om meg? Kan dette tyde på sosial angst? Jeg er ikke så veldig flink på og forklare ting men jeg prøver så godt jeg kan :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no! Jeg synes tvert imot at du forklarer ting veldig godt og presist! Det virker som at det er mange ting du er redd for og synes er ubehagelig. Hvorvidt det er en sosial angst du plages med, eller en mer generell angst, eller kanskje bare rett og slett dårlig selvtillit er vanskelig for meg å vite ut ifra det du skriver. Uansett hva det er, så er det nok nyttig for deg å gjøre noe for å få det bedre med deg selv.

Begynn med å ta en tur til helsesøster på skolen din og fortell henne hvordan du har det. Kanskje kan hun hjelpe deg å bedre selvtilliten din, og du vil få det bedre. Hun kan også hjelpe deg å finne ut om du har angst, og evt. hjelpe deg å få det bedre.

Jeg legger også med noen artikler som kan være til hjelp. Prøv ut "hjelpehånden" som står forklart i "kaos i hodet.." artikkelen.

Jeg ønsker deg lykke ti!

 

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser