Hopp til hovedinnholdet

 Er det normalt?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har mange merkelige tanker, mye vet jeg er normalt, mens andre ting er jeg litt mer usikker på. Jeg føler meg ganske dum akkurat nå men jeg må bare spørre. Jeg bruker å lage "filmer" eller hva jeg skal kalle det, i hodet mitt hele tiden. Dagdrømming kanskje. Jeg tenker meg til noe bra eller dårlig som skjer med meg eller andre. Kan være om fremtiden, eller ting som ikke kommer til å skje. Handler ofte om at jeg får oppmerksomhet. Kan av og til falle ut av en samtale, tv program osv. På grunn av at jeg sitter å fantaser slikt. Er dette normalt? Igjen føler meg dum som spør om dette

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg synes ikke du skal føle deg dum som spør om det! Det er klart at du lurer på om det er "normalt" eller ikke. Hvis det ikke hadde vært det hadde vært det kunne det nok ha vært opplevd som litt skummelt og rart.
Men det er altså helt  ormalt å dagdrømme, eller lage seg filmer, eller dikte opp og leve seg inn i en parallell fantasiverden. En slags ønske eller drømmeverden. De fleste gjør det i større eller mindre grad. Det er først når det er vanskelig å skille på hva som er hva at ting kan bli vanskelig.

Hvis du er redd for at det er noe "unormalt" med deg, eller at du er annerledes enn andre (uten at det er noe som helst negativt med det), så synes jeg du skal ta en tur til helsesøster på skolen, og be om hjelp til å finne ut av det.

Jeg ønsker deg lykke til!.

 

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser