Hopp til hovedinnholdet

Har snakket med en på nett som vil møte meg, hjelp!

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Vet ikke om dette er rett sted å spørre om dette, menmen... Jeg snakker med en gutt på nettet og vi har snakket sammen i over en måned og nå vil han treffes. Jeg er sykt usikker på om jeg tør det, jeg slitermed sosial angst og blir også fort nervøs når jeg møter nye mennesker og ofte når jeg blir nervøs blir jeg veldig stille og sier ikke mye. Noe jeg hater mest av alt er klein stillhet! Skulle møte han idag, men jeg kom på en unnskyldning for å slippe, men nå har jeg sagt at onsdag eller torsdag kan jeg møte han.. Jeg vil ikke avbryte den avtalen for da vil han nok ikke ha noe med meg å gjøre. Hva skal jeg snakke om? Hva skal vi gjøre på? Arh, skjenner jeg blir dårlig og stresset av tanken! Også er det et annet problem, jeg er ikke i søk etter noe forhold og virker som han e det, pga jeg ikke går på skole er dette måten jeg prøver skaffe venner, mistet mange venner når jeg sluttet på skolen skjønner du... Hva gjør jeg vist han tror vi holder på?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg er enig med deg, jeg vil tro at han tenker seg noe mer enn vennskap. Problemet med å skaffe seg venner over nett er at de aller fleste er der for å flørte, spesielt når man snakker med noen av motsatt kjønn. 

Om du ønsker å treffe han synes jeg du skal gjøre det, selv om du synes det er skummelt. Jeg vil anbefale deg å ta med deg en venn! På den måten blir det lettere for deg å snakke, samtalen vil flyte bedre når man er 3 stk, og i tillegg gir du han ikke signal om at du er ute etter noe mer enn vennskap. Det kan være lurt å ta med noen for å unngå at det skal bli "romantisk". Du klarer det nok selv uansett om du ikke har med noen! Det kan være lurt å bare være ærlig med han, og fortelle han før dere møtes at du alltid har hatt litt problemer med å møte nye mennesker og at du lett kan bli sjenert og stille. Da vet han det og kanskje tar han litt ansvar i forhold til å stille spørsmål og få samtalen i gang. Da blir det heller ikke så mye press på deg. Om du merker at han prøver seg på deg eller at han gir tydelige tegn på at han liker deg som mer enn en venn bør du bare være ærlig med han og fortelle det som det er. Det er så mye bedre å få slike ting ut i luften tidlig, slik at man unngår at noen blir såret eller at det blir kleint seinere. Da sier du bare at "jeg vet ikke hva du ser for deg eller tenker, men jeg ville bare gjøre det klart allerede nå at jeg bare er ute etter en venn og ikke noe mer enn det". Si at du liker han veldig godt, men at du ikke er ute etter noe forhold - bare en venn!

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nettkjærester

SMS-flørting (colourbox.com)

Noen har kjæreste de bare har pratet med på nettet. Det kan være fint, men det kan også by på noen utfordringer. Vet du hva du bør tenke over hvis du har nettkjæreste?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett