Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bli lykkelig igjen.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! er en jente på 15 som griner hver eneste dag. Jeg føler jeg bare vil bli borte. Jeg vil begynne på nytt et sted der ingen kjenner meg. jeg vil bli lykkelig igjen. finne en mening med livet. orker nesten ikke mer og er mye borte fra skolen. jeg later som jeg er syk. mamma sier jeg må snakke med noen. men jeg vet ikke hva jeg skal si. er det en mulighet for å starte på nytt? jeg går siste halvåret i 10ende og mamma sier jeg ikke får bytte skole. jeg vil heller ikke begynne på vidergående pga jeg sammenlikner meg selv med alle jeg ser og jeg har ingen å være med og jeg føler meg dum og ikke værd noe HELE tiden.. vet ikke hva jeg kan gjøre.. gir snart opp eg vil bare ligge i sengen, jeg orker ingenting....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 15 år.

Takk for at du skriver til oss.

På bakgrunn av det du skriver her forstår jeg at du har det vanskelig. Det at du føler at du bare vil bli borte, at du ikke orker mer, og er mye borte fra skolen er bekymringsfullt. Mammaen din er klok når hun sier at du bør snakke med noen om hvordan du har det.
Det går ikke frem av det du forteller her hvor lenge du har hatt det så vanskelig, men det går an å få det bedre, men da må du ville ha hjelp.

Jeg vet ikke hva du mener med å starte på nytt, men jeg tenker at man kan bestemme seg for å starte på nytt. Du kan bestemme deg i dag for at nå skal du begynne på nytt ved å få hjelp, og satse på det siste halvåret du har igjen av 10. klasse.

Det å snakke med noen kan også være en måte å starte på nytt.

Hva skal til for at du skal kunne gå på skolen? 10. klasse er et krevende skoleår, og mange ungdommmer sliter da. Når man blir borte fra skolen over lang tid blir det utfordrende å komme tilbake, men ved å få støtte og hjelp vil du klare det.

Ingen er dumme. Du er ikke dum, og du er verdifull. Det virker som at du tenker at ny skole er løsningen. Min erfaring er at det sjelden er en god løsning. Kan det være slik at du føler at du ikke har noen å være sammen med på skolen fordi du har vært mye borte. Da er det ofte slik at de andre i klassen kan bli usikre, og ikke helt vet hva de skal si og gjøre når du en dag kommer på skolen.

Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesøster for å få hjelp til å finne ut hvordan du kan komme tilbake på skolen, og for å få hjelp til å få bedre selvtillit og tro på deg selv. Helsesøster kan samarbeide med læreren din om å finne en god løsning for deg. Læreren din kan hjelpe deg i forhold til fag, og også med å komme inn i klassemiljøet. 

Når man bare er hjemme, og ligger hele dagen i sengen blir man deprimert.

Snakk med noen om hvordan du har det da vil du få hjelp til å få det bedre.

Du er god nok, og du kan få til det du ønsker hvis du selv vil.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hva skal til for at du kjenner deg god nok?

Venner på skole  (colourbox.com)

Presset blant unge i dag er stort. Du skal være pen nok, flink nok, tøff nok, men fremdeles "normal" nok til å ikke skille deg ut. Finn ut hvorfor du er GOD NOK her!

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser