Hopp til hovedinnholdet

Pleier å høre stemmer som tar over. 

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg pleier å høre stemmer og stemmer tar over altså jeg blir stemmer og er ikke meg sjøl jeg har hatt psykose sykdom og har gått på medisiner i 2 år nå jeg lurer på om hvor lang tid det tar når jeg blir frisk medisiner jeg bruker er seroquel depot sobril og rispedal. HVOR LANG TID TAR DET NÅR JEG BLIR HELT NORMAL? PLUSS JEG HAR GÅTT OPP 50 KG AV DISSE MEDISINENE ILØPET AV 2 ÅR OG JEG ER LEI AV Å VÆRE OVERVEKTIG SÅ JEG LURER PÅ OM DET FINNES NOEN ANDRE MEDISINER MOT PSYKOSE SOM KAN GJØRE AT JEG BEGYNNER OG GÅ NED I VEKT HÅPER JEG FÅR SVAR PÅ DISSE 2 SPØRSMÅLENE JEG HAR LURT PÅ LENGE TAKK PÅ FORHÅND

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål. 

Det er tungt å oppleve en psykose, og jeg tenker at du ikke kan ha hatt det lett de siste årene. Det er veldig bra du har søkt hjelp, og jeg håper du kan ha troen på at det vil bli bedre for deg framover. 

Det er vanskelig for meg å gi deg et godt svar på det du lurer på. Jeg tenker det beste er hvis du kan spørre psykiateren eller psykologen du har kontakt med, eller fastlegen din, om de to spørsmålene dine. De kan svare deg fordi de har kunnskap om medisinene og at de vet mer om hva som kan være den beste hjelpen for deg videre. Du har rett til å få god informasjon om medisinene du går på og til å snakke om hva som kan være mulige alternativer for deg. 

Hvis du ønsker noen å snakke med, kan du også ringe Mental Helses hjelpetelefon på telefonnummer 116 123.

Jeg håper du vil få god hjelp videre og svar på det du lurer på, fortsett å still spørsmål og søk god hjelp. Stå på videre og lykke til!

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser