Hopp til hovedinnholdet

Stort fravær og svingende humør.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg kan vell først og fremst forklare litt om tilstanden jeg er i. Jeg gleder meg plutselig over noe, men litt seinere så har jeg ikke lyst til å glede meg mer. Jeg bare finner opp unnskyldninger, og kryper meg heller under dynen og ser på episoder. Hele året ifjord har jeg vært hjemme nesten, jeg gjør lekser, hjelper til med husholdningen, men etter det så bare skyver jeg alle ute og setter meg forran pcen og ser på episoder. Jeg klarer ikke å hjelpe for det, det bare skjer. Jeg er deppa. Hind dagen gikk meg og min mor på butikken for å handle middag, og så lagde jeg et stort drama i bilen, og jeg klikka på mamma for alle eksemplene hennes. Jeg kjønner ikke koffor jeg ble så sur, jeg hadde liksom ikke mensen. Det var en helt vanelig dag, og så bare klikker jeg plutselig. På skolen så er jeg den opptimistiske. Jeg er alltid glad, og gir ros og skryter av folk, men når jeg kommer hjem bare slutter jeg med alt det. Det er som om kroppen min spiller pokerfjes, menjeg ikke vet det

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som følelsene dine svinger en del.  Det kan være litt utfordrende å forholde seg til det.  -Men det er mulig og det er også mulig å håndtere disse følelsene, slik at de ikke setter deg ut eller gjør at du ikke kommer deg på skolen.  -Det er jo viktig at du får kommet deg på skolen om dagen.  Du sier jo til også med at du er positiv og optimistisk når du er på skolen.  Det gjør god å kjenne litt på den siden av seg, så prøv å gjøre mer av det. 

Kanskje får du litt hjelp til å takle alle de følelsessvingningene?  -Hvis ikke, er dette noe du bør prate med fastlegen om.  -Også om det med mye skolefravær.  

Du har noen valg selv om du har det litt strevsomt.  Du kan ta valget om å være mer på skolen -eller ikke.  Du kan ta valget om å ta imot hjelp.  Du kan ta valget om å prøve å vise din gode side litt lenger også hjemme.  -Du har mange valg og mange muligheter.  Det er DU som er sjefen i livet ditt.  Vær en god sjef som gjør gode valg for DEG.  

Se også artikler under.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Er du skolelei?

Jente sover i timen (colourbox.com)

Karakterene synker og fraværet stiger. Du mangler motivasjon, synes skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer

Fravær på ungdomsskolen

klasserom (www.colourbox.com)

Her finner du oversikt over hva som gjelder når du er borte fra skolen. Husk at fraværet ditt føres på vitnemålet!

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Når skolen er et ork

Gutt sover (colourbox.com)

Du sliter med å komme deg opp når vekkerklokken ringer. Karakterene synker. Du syns skolen er et ork og blir kvalm ved tanken på å komme deg dit. Fins det noe du kan gjøre for å øke skolemotivasjonen?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert