Hopp til hovedinnholdet

Redd for å få anoreksi igjen.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hallo, for ca. ett halvt år siden ble jeg frisk fra anoreksia som jeg hadde slitt med ett langt år. Det har seg sånn at dette halve året har jeg forandret meg veldig mye, utseende messig og jeg hater kroppen min. Jeg har lagt på meg 11kg dette halvåret og det viser jo selfølgelig, før hadde jeg dager jeg kunne se meg i speilet og hværtfall like noe av det jeg så, men nå hater jeg meg selv mer enn noe annet! Jeg tror jeg kommer til og få ett tilbakefall, men jeg er så redd. Hva om jeg går ned 10kg også skjer alt det samme igjen? Det kan jo ikke fortsette sånn resten av livet mitt, jeg orker ikke mer av dette. Før jeg fikk anoreksi ble jeg mye baksnakket og en gutt kalte meg feit(det startet alt egentlig, for jeg trodde på han), pluss andre ting som at helsesøster ba meg starte å trene litt mer og spise litt sunnere og da tenkte jeg med engang at hun egentlig sa jeg var feit. Akkurat hva som gjorde at jeg ble "frisk" igjen vet jeg faktisk ikke, for jeg skjulte hele denne prosessen..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du hadde et langt år der du slet med anoreksi.  Nå er du litt redd for at det skal utløses igjen.  Det er bra at du nå ser faresignalene.  Ta dem på alvor, og prat gjerne med noen.  

Du har stort fokus på vekten din og endringer i utseendet.  -Jeg vil gjerne minne deg om at det på din alder jo ER slik at kroppen er i stor forandring, og det å tåle kiloene og formene den voksne kroppen har, kan være en overgang.  -Prøv å være klar over det og prøv å være litt stolt av kroppen din akkurat slik den er!  

Det er viktig at du nå holder rutinene med å spise regelmessig og også være i aktivitet som du syns kan være gøy.  God søvn og fysisk aktivitet regulerer apetitt og kan hjelpe deg til å trives med deg selv.  

Prat med noen du har tillit til som kan støtte deg nå.  

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser