Hopp til hovedinnholdet

 Jeg har lyst til å snakke med en voksen om problemene mine som har pågått i mange år.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! jeg har lyst til å snakke med en voksen om problemene mine som har pågått i mange år, og jeg tror jeg begynner og få tilbake spiseforstyrrelsen min. Men jeg tør ikke ta kontakt med helsesøsteren eller kontaktlæreren min på skolen på grunn av to ting. 1. Jeg er redd for at de kanskje ringer hjem (foreldrene mine vet ikke at jeg har spiseproblemer, er deprimert osv) selvom de har taushetsplikt, men de sier at hvis det er for alvorlig kommer de til å fortelle om det. Kan de gjøre det når de har taushetsplikt og jeg ikke vil at de skal det? 2. Jeg er avhengig av å ha venninna mi som støtte, kanskje være med meg første gangen, men jeg tør ikke fortelle henne at jeg har tenkt til å gå til helsesøster fordi sist vi snakket så jeg at jeg ikke ville snakke med noen om det, men jeg føler ikke at det hjelper og snakke med henne.. Burde jeg ta kontakt med helsesøster? og hvordan skal jeg fortelle venninna mi at jeg vil gå til henne? Hilsen en sliten jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!


Det er forståelig at du er engstelig for at foreldrene dine skal vite at du går til helsesøster. Du sier ikke noe om hvorfor. De aller fleste helsesøstre er opptatt av å hjelpe, det er også de aller fleste foreldre. Helsesøster bør ikke fortelle dine foreldre dersom det ikke er noen spesiell grunn. Du kan snakke med henne om dette før du forteller henne om hva du sliter med.

Dermed mener jeg at det er lurt av deg å snakke med helsesøster for å få det bedre. Det er absolutt en god ide at venninnen din blir med til helsesøster. Det er veldig vanlig at venninner hjelper hverandre. det er også veldig vanlig at jenter på 14 går til helsesøster. Trenger hun ikke å følge deg helt inn på helsesøsters kontor, trenger hun ikke å vite alt. Er hun er god venninne respekterer hun det at du ønsker å holde dette litt privat.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser