Hopp til hovedinnholdet

Noen gutter gjør oss utrygge

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg hadde et ganske tøft år i 7. klasse, da jeg gikk på en skole med ekstremt dårlige lærere. Jeg og beste venninen min rotet oss bort i noen gutter som bare brukte oss (Heldigvis gjorde de ikke noe altfor seksuelt med oss, bare tok på rumpa og brystene våre) men vi har følt oss ganske nedslåtte og nesten deprimerte. Han ene begynte på en annen skole, men i sommerferien begynte han å sende oss meldinger på Kik om å sende han bilder av oss. Han kommer ofte på den nye skolen vår og får oss til å føle oss utrolig utilpasse og det føles som om vi får et angstanfall. Hva skal vi gjøre for å glemme/ ikke reagere på han noe lengre, da vi ser han ganske mye?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Bra at dere kom dere unna disse guttene når de oppførte seg dårlig mot dere.  Det er jo lurt å ikke ha noe kontakt selv om de prøver seg.  Fortsett å være helt tydelig på at dere ikke er interessert i NOE kontakt.  Når han ene kommer til skolen deres, så hold dere unna.  Dere er to og dere kan prøve å bestemme dere for at dere ikke skal la denne gutten styre deres trygghetsfølelse.  Støtt hverandre på det.  -Prat med noen voksne om dere fortsatt føler dere utrygge, trenger å få ryddet opp litt etter de opplevelsene dere hadde i 7. klasse eller tenker mye på dette.  Dere kan prate med en lærer dere har tillit til.  Lærer eller rektor bør få vite når andre elever kommer til skolen de ikke går på.  Prat også med foreldrene deres om dere opplever ubehagelige ting via nettet.  Seksuelt press er ikke greit hverken på nett eller i virkeligheten.  


Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser