Hopp til hovedinnholdet

Jeg er konfliktsky.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og kjæresten min har vært sammen i fire år, og bodd sammen i litt over ett år. Vi har et veldig godt forhold i utgangspunktet, men når det kommer til krangler og diskusjoner får jeg en type sperre. Jeg svetter, skjelver, blir ekstremt kvalm, roter til setningene mine og sier ofte ting som er helt ute av sammenheng. Dette er naturligvis veldig frustrerende for kjæresten min da diskusjonene våre blir veldig opphetet og vi ikke får hatt en saklig dialog. Jeg blir rett og slett så nervøs at det rabler helt for meg, og det jeg egentlig vil få frem blir bare rot. Jeg slet med angst da jeg var yngre og er redd det fortsatt sitter igjen. Jeg er ekstremt konflikt sky og har en tendens til å legge meg flat kun for å avslutte krangler selv om jeg egentlig ikke er enig. Burde jeg oppsøke psykolog e.l?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 18 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår ut fra det du skriver at du opplever det vanskelig når du og kjæresten din krangler eller diskuterer. De fleste forhold opplever gode og mindre gode dager, og krangling og diskusjoner er ikke uvanlig i et forhold. Det kan være ulike grunner til at du opplever dette vanskelig. Kan hende har det noe med den angsten du hadde tidligere, men det kan også være andre faktorer som fører til at du reagerer som du gjør. Imidlertid er jeg imponert over din selvinnsikt, og din evne til å se hva dette gjør med kjæresten din også.

Du lurer på om du bør få hjelp, og det synes jeg at du bør. Ved å få hjelp vil du kunne lære måter å håndtere krangling og diskusjoner uten at du får noen sperre.

Helsesøster eller helsestasjonen for ungdom er steder du kan kontakte. Hvis du har behov for psykolog kan de henvise deg videre.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser