Hopp til hovedinnholdet

Jeg takler ikke nærhet.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hallo. Jeg er en jente på 16år, som har et veldig irriterende problem. Jeg takler ikke nærhet, og når folk kommer forbi intimsonen min. Har hatt flere kjærester som har gjort det slutt fordi jeg ikke taklet at de var for nærgående. Jeg tør å klemme, som oftest, men når det kommer til ''alt det andre'' som kyssing, og sånt så takler jeg det bare ikke og blir flau, og får rett og slett 'vondt' i hjertet. Jeg vet ikke om jeg bare er sjenert, eller om det er noe mer enn det, men jeg er mektig lei nå. Dette med nærheten og det går helt fint når det er folk jeg kjenner godt, som feks søsteren min, eller de nærmeste vennene, men hos andre har jeg ikke en sjanse. Håper så ilt at det er noe å gjøre med dette. Skulle trodd det ødela ungdomstiden. Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 16 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår ut fra det du forteller her at dette er vanskelig for deg. Det kan være mange grunner til at nærhet er utfordrende for deg. Du beskriver at du kan være nær de du kjenner godt, men at det blir problematisk i forhold til andre. Dette er ikke uvanlig, og noe en del kan kjenne seg igjen i.
Kan det være slik at de kjærestene du har hatt har gått for raskt frem i forhold til dette med kyssing og mer intim kontakt? For de fleste vil et forhold utvikles over tid. Det høres ut som at du trenger å være veldig trygg på de du skal ha nær kontakt med, det er veldig naturlig, men det tar tid. I tillegg så er det ikke sikkert at du er klar for å være i intime forhold nå.

Det kan også godt hende at du ikke har møtt den " rette".

Hvis du ønsker å utforske tanker og følelser rundt det du har skrevet om kan du ta kontakt med helsesøster eller helsestasjonen for ungdom. Gjennom samtale kan du finne ut hva det handler om at du ikke takler nærhet, og hvordan du kan forholde deg til dette. 

Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser