Hopp til hovedinnholdet

Jeg tar piller for magen min og føler jeg er avhengig.  Er det farlig? 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, var usikker på hvilket emne jeg skulle ta så om dette er helt feil så kan du si hvor det hører til? For ca. et halvt år siden fikk jeg skrevet ut noen medisiner mot magen min. Det er piller, men jeg vet ikke hvilken det er pga. jeg sluttet med de for en god stund siden. Når jeg ryddet på rommet fant jeg de igjen og begynte å ta de bare for og se hva de gjorde med meg, jeg merket ikke noe egentlig bare litt mindre oppblåsthet og jeg tar tre-seks om dagen og klarer ikke slutte, jeg føler at visst jeg slutter så skjer det noe med kroppen min. Er jeg avhengig? Hva skal jeg gjøre når jeg blir tom? Er det farlig og ta tre-seks om dagen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du sier ikke hva slags medisiner du tar, så det er vanskelig for oss å si om det er farlig eller om du er avhengig. Noen ganger er det slik at man føler at man må ta tabletter, selv om du kanskje ikke ville fått noen fysiske abstinenser om man lot det være.

Uansett bør en aldri ta medisiner som man ikke trenger eller som man ikke har fått fra lege, så vi håper at du klarer å stoppe med dette. 

Vi lurer også på hvorfor du bestemte deg for å begynne å ta de? Er det noe som er vanskelig for tiden og som gjør at du tar de pillene? Kanskje det hadde vært greit å snakke med noen om det du tenker på? En lærer eller en annen du stoler på for eksempel? Du kan også kontakte Kors på halsen, og snakke med dem.

Det aller beste for deg hvis du har en del ting å stri med, er kanskje å snakke direkte med en helsesøster eller en helsestasjon for ungdom. Husk at helsepersonell har taushetsplikt.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser