Hopp til hovedinnholdet

Han skyver meg vekk og det sliter på forholdet. Hvordan hjelpe ham?

Jente 20 år
 

Spørsmål

For to år siden, ble jeg sammen med en 29 år-ing fra Portugal. Vi har et bra forhold, bortsett fra at han sliter. Da han var 21, fikk han et barn med ei dame og de flyttet til oslo, siden det er her hun opprinnelig er fra. Dama stakk av med ungen, og i 6 år visste ingen hvor de var. Min kjæreste døyvet sorgen i alkohol Barnet ble funnet av interpol, og sendt tilbake Da barnet kom hit, ble barnet tatt vare på av barnevernet, og kjæresten min får bare møte barnet 1 gang hver 2. måned. Han har det veldig mye sorg, og frustrasjoner på grunn av dette. Damen han fikk barn med, ble seksuelt misbrukt som barn, og hun var psykotisk og har gjort mange grusomme ting mot kjæresten min. Hvordan kan jeg hjelpe han? Moren anklagde han for å ha seksuelt misbrukt barnet, det ble rettsak og han ble frikjent Han skyver meg vekk, det sliter på forholdet. Jeg vil hjelpe, men skjøner at det må fagfolk inn på banen. Hva gjør jeg? Han trenger å snakke med en annen mann. Han stoler ikke på damer.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg forstår at det er tungt for deg å ha det slik. Å være sammen med noen som sliter, er tøft og kan ta krefter, og det er ikke alltid så lett å vite hvordan man best kan hjelpe. 

Jeg synes det er gode tanker og refleksjoner du har gjort deg, og jeg er enig med deg i at han kanskje trenger noen å snakke med om dette. Det beste du kan gjøre nå er kanskje å oppmuntre ham til å kontakte noen som kan hjelpe ham med å få det bedre. Han kan for eksempel snakke med fastlegen sin. En mulighet er også å ringe Familievernkontoret der han bor. De som jobber der kan kanskje gi ham råd om hva han kan gjøre videre. 

Du har mye omtanke for ham, og jeg tenker du gir mye støtte og hjelp allerede. Du kan heller ikke ta hele ansvaret for det som har hendt og at han skal få det bedre, og jeg tenker det kan være lurt at han søker hjelp, det vil være bra for dere begge. 

Håper dette svaret var til hjelp for deg. Ta godt vare på deg selv og lykke til videre! 

 

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser