Hopp til hovedinnholdet

Misfornøyd med kroppen

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år, går i 8ende å går på fotball og er med venner på fritida. Jeg er ca 1.60 høy, og veier ca 50 kg. Jeg syns jeg har alt for mye fett rundt magen og for stor rumpe. Så derfor har jeg lyst på anoreksia. Jeg vet det høres helt insane ut, men jeg klarer jo å stoppe når jeg har nådd målet mitt! På skolen er jeg en som har god selvtillit, tør å si i fra og alt det der. Men når jeg kommer hjem.. Jeg vil bare få vekk fettet! Men d virker kjipt å miste mensen og få mindre pupper også da.. Men jeg har fotball legger, og jeg vil også ha dem vekk, å jeg vet at du får mindre muskelmasse eller sånn av det.. Jeg prøver ofte å sulte meg, men har så lyst på mat! Når jeg spiser lite, får jeg vondt i hode, ser uklart og blir svimmel. Er dette normalt? Setter pris på svar! Hilsen jente som virkelig trenger hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du strever litt med å akseptere kroppen din som den er.  Jeg tenker at det er der du skal sette inn litt innsats.  Den er som den er, du er ikke overvektig og å slanke seg løser ikke problemer.  Kroppen din virker, du går på fotball og du har energi.  -Du er i vekst og utvikling og kroppen ER i forandring.  Det tar litt tid å venne seg til dette og bli glad i den nye kroppen, slik den er.  -Prøv å ha fokus på det.  

Sulter du deg, får du vondt i hodet, får mindre energi og blir bare mer trist.  Spis regelmessig og sunt så kroppen trives og har det bra.  Kos deg med fotball og med venner og vær stolt av deg selv som du er!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Skader ved spiseforstyrrelser

Trist jente på sofaen (colourbox.com)

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser