Hopp til hovedinnholdet

Har dere hjelp til meg og psykologen min slik at jeg kan bli kvitt spiseforstyrrelsen min?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Psykologen min og legen min sier jeg har spiseforstyrrelse. Og det stemmer nok, selv om jeg ikke liker og kalle det det. Jeg sulter meg, fordi jeg føler meg så jævlig etter et måltid. Da mener jeg psykisk. Alt eksploderer! Sinne, frustrasjon og blir veldig lei, og har mest lyst til å dø, og får jævlige selvmordstanker. Noen ganger kaster jeg opp, for at det blir for ille, men prøver og la være. Psykologen vet dette, men jeg skjønner ikke hvordan dette skal slutte? Eller hvordan folk kan hjelpe meg. Jeg har ikke mulighet til å sjekke vekta ofte, men sist jeg sjekket veide jeg 48 kg og jeg er 164 høy. Er det innafor ''normalen'' ? Jeg hører ofte ''Åj, så tynn du er blitt'' Altså, jeg greier ikke å se det selv. Sikkert bare noe de sier for og få meg til og spise. Men jeg liker faktisk og høre den kommentaren. Jeg har ikke helt oversikt over hvor mye jeg har gått ned, men har veid mere enn 52. Håper du har noen tips til meg og psykologen. Hva har vi og jobbe med? -MVH:Sliten sulten jævel.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du stiller spørsmål!

Det første spørsmålet jeg lurer på når jeg leser det du skriver er hvorfor ønsker du å forandre deg selv? Hvorfor gjør det godt å høre du er for tynn? Du er for tynn nå, da du var 52 var du i nedre del av normalområdet.

Vi anbefaler deg nok å stole på psykologen din og å være tålmodig med dere selv. Spiseforstyrrelser handler om følelser, selvtillit, selvforakt og kontroll. Det er viktig at dere snakker om hva det er som gjør at det er så vanskelig for deg å godta og akseptere deg selv.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser