Hopp til hovedinnholdet

Ingen som vet om mine kutt, men jeg er livredd for at noen skal finne det ut. Hvor lenge kan jeg klare å skjule det?

 

Spørsmål
Hei

Jeg er en jente på 16 år som i det siste har begynt å kutte meg selv oppover armene. Jeg har hatt spiseforstyrrelser i et års tid og i det siste har ting gått bedre og jeg har begynt å gå opp i vekt. Men på kveldene angrer jeg alltid på a jeg har spist og for å straffe meg selv, bruker jeg barberbladene mine. Hvis jeg ikke kutter meg så får jeg panikkanfall og det er helt forferdelig!

Først etter at jeg har skjært meg går det opp for meg hva jeg har gjort, og da blir jeg livredd. Men mens jeg gjør det, så kjenner jeg knapt smerte og det hindrer meg i å få panikkanfall. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Jeg må enten spise lite, løpe eller kutte meg for å klare å roe meg ned. Hva kan jeg gjøre som ikke er skadelig for meg selv? Det er foreløpig ingen som vet om mine kutt, men jeg er livredd for at noen skal finne det ut. Hvor lenge kan jeg klare å skjule det?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16år!

Ut i fra det du skriver er dette problemet ditt så pass alvorlig at det kan bare væer et tidsspørsmål for noen av dine næremeste merker dette på en eller annen måte. Den mest uheldige måte de kan merke det på er at du sakder deg så alvorlig at du misterbevisstheten og i verstefall dør. Det er en svært farlig problemløsning du har valgt. Den er også vanedannende.

Jeg tenker at du trenger hjelp, og på den måte skulle jeg ønske for deg at dine foreldre oppdaget det. Du er såpass gammel at fastlegen din har en storgrad av taushetsplikt, men blir det så alvorlig at dette står om liv og helse har vedkommende en plikt å informere foreldrene dine.

Du kan også ta kontakt med skolehelsetjenesten, eneten lege eller helsesøster. Helsestasjonen for ungdom har ofte også psykolog. Du kan også ringe Mental helse ungdom: 810 300 30 eller Røde kors hjelpetelefon: 800 33 21. Der kan du søke råd anonymt.

det er viktig at du får hjelp snart ellers vil angsten, depresjonen og den dårlige selvfølelsen bare forverres sesto mer du ødelegger deg selv.

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise


Quiz: Hva vet du om minoriteter?

Hva er enslig mindreårig asylsøker?