Hopp til hovedinnholdet

Hvor farlig er det egentlig å kaste opp maten, og går forbrenninga selv om man kaster opp?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har slitt med mat i en stund nå, etter en vond hendelse. I starten orket jeg bare ikke å spise, men så utviklet det seg til at jeg ikke ville ha mat. Jeg ville ikke være svak, og derfor ville jeg kontrollere maten. Men nå har jeg begynt å kaste opp maten hvis jeg spiser så jeg blir mett, fordi det er så vondt å være mett rett og slett. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å ordne opp i disse uvanene, fordi jeg ikke klarer det. Det er som om jeg blir noen andre, og at jeg ikke styrer meg selv lengere. Hvor farlig er det egentlig å kaste opp maten, og går forbrenninga selv om man kaster opp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Det du skriver til oss er bekymringsfullt. Kroppen trenger mat for å overleve og det å nekte den mat er veldig ødeleggende. I tillegg til at kroppen din ikke får den næringen den trenger skader det å kaste opp både tenner og spiserør. Det å nekte kroppen mat går også ut over hjernen og indre organer. Så man kan si at dette er veldig farlig for kroppen.

Det er derfor veldig viktig at du finner andre måter å får tilbake kontrollen over livet ditt før du mister all kontroll over deg selv til spiseforstyrrelsen. Ta kontakt med lege eller helsesøster og skaff deg hjelp!

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser