Hopp til hovedinnholdet

Redd for å gå glipp av ting

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om det finnes en slags diagnose eller noe for det å være redd for å gå glipp av ting eller å ikke få med seg noe. Hvis jeg merker at venner har gjort noe, eller er en plass sammen uten at jeg er der eller vet om det får jeg ofte en slags panikkfølelse av å gå glipp av noe. Å hver gang jeg ser noen ha det gøy skjer det samme. Det er helt forferdelig, og gjør ofte at jeg blir deprimert og føler at ingen bryr seg om meg, selv om jeg sikkert bare innbiller meg det. Finnes det noe jeg kan gjøre, og finnes det en diagnose for dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så vidt jeg vet finnes det ingen diagnose på det du opplever. Det er ganske mange som har det på den måten du har det, og særlig i den alderen du er i. Det er viktig for deg å være godt likt, og å vite at folk har lyst til å være sammen med deg og inkludere deg i ting. Av og til så er det også sånn at man blir så opphengt i å være der det er gøy at man ikke helt ser det man har rundt seg. Kanskje er du med på det meste?

Jeg tror kanskje at det som skal til for at du ikke skal føle det på den måten, og få det bedre med deg selv, er å bygge opp selvtilliten din. Du må lære deg å bli tryggere på deg selv og stole på deg selv. Det er ikke en lett ting å gjøre, men det er mulig! Du kan få hjelp fra for eksempel helsesøster på skolen din. Du kan også gjøre mye selv ved å sjekke ut artiklene jeg har lagt ved nederst her.

Jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser