Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten og venninnen driver med selvskading

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei Kjæresten min og min beste venninne driver med selvskadding. Prøver å få de til å slutte men klarer ikke. Har egentlig mest lyst å slå opp. Men venninnen min tar kjærestens parti og kommer ikke til å ville ha noe med meg å gjøre etter på. Tips og råd?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du bryr deg så mye om kjæresten din og venninnen din og at du dermed skriver til ung.no!

Har du fortalt henne at du blir lei deg av at hun gjør det?
Jeg tenker at en ting du kan gjøre er å si ifra til foreldene deres at de skader seg selv. Kan hende det blir vanskelig å gjøre, og at både kjæresten din og venninnen blir veldig sint på deg da, men det er til deres eget beste. Å drive med selvskading på den ene eller den andre måten er på mange måter avhengighetsskapende og på alle måter destruktivt. Det kommer ingenting godt ut av å skade seg selv!

Dersom du ønsker å gå litt mildere til verks kan du jo si ifra til en lærer, eller til helsesøster, så kan de evt. snakke med dem. Dette oppfattes som kanskje litt mildere form for "sladring" av kjæresten og venninnen.

Eller så kan du spørre kjæresten din om hun, for din skyld, kan være med å snakke med helsesøster på skolen din. Du kan jo evt. fortelle helsesøster i forkant hva det dreier seg om slik at hun evt. kan undersøke litt på forhånd.

Det kan hende at kjæresten din blir sint på deg, og til og med kanskje hun slår opp på grunn av dette. Da skal du vite at du gjør det eneste riktige ved å si ifra til noen for å forsøke å hjelpe henne. Det kommer hun til å huske for resten av livet, og en eller annen gang kommer hun nok til å takke deg for det, om det ikke skjer med en gang.

Jeg ønsker deg lykke til!

 

 

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser