Hopp til hovedinnholdet

Jeg går igjennom en del ting for tiden som jeg gjerne skulle snakket med noen om. Er det noen jeg kan snakke med?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg går igjennom en del ting for tiden som jeg gjerne skulle snakket med noen om. Jeg føler at det er ting jeg virkelig trenger å få sakt, men det er ting jeg ikke vil dele med vennene mine. Det er heller ikke noe jeg vil si til foreldrene min. Spørsmålet mitt er om dere vet om noen jeg kan snakke med?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmålet ditt.

Du forteller at du går igjennom en det ting du trenger å snakke om. Dette er ting du ikke vil dele med vennene dine eller foreldrene dine. Forstår at du har det tøft. Det er veldig bra at du ønsker å dele dette med noen som kanskje kan hjelpe deg.
Du kan ta kontakt med helsesøster på skolen din, eller helsestasjon for ungdom i kommunen din. På helsestasjon for ungdom er det helsesøster, lege og ofte psykolog. Disse to tilbudene er gratis for ungdom. Du kan også bestille time til fastlegen din for samtale. Legger ved noen artikler under svaret om ulike hjelpetjenester. Ta kontakt og få hjelp! Ønsker deg lykke til.

 

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser