Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine er alkoholikere.

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei. jeg føler meg veldig deppa og sliten for tiden.. høsten 2014 meldte jeg ifra til barnevernet at foreldrene mine var alkoholikere i 3år, og etter det har alt blitt værre. det er nesten slutt på drikkingen i ukedagene, men når helgen kommer blir jeg redd og føler meg utrygg fordi da drikker de mye. jeg prøver å si ifra men det føles ikke som om noen forstår hva jeg vil eller føler. jeg er lei av alt, gleder meg ikke til noen ting lengre og det tapper meg for energi.. jeg føler ikke at barnevernet hjelper noe stort, føler egentlig ikke at noe hjelper mer.. har prøvd psykolog, men ingenting funket der heller.. vet ikke hva jeg skal gjøre lengre... jeg klarer heller ikke å sosialisere meg mer. pga alt dette med foreldrene mine så har jeg stengt meg ute fra alle rundt meg... jeg begynner å tenke; hva er vitsen? når man ikke har noe å se fram til lengre og har ingenting å glede seg til... disse tankene sliter meg enda mer ut, og jeg begynner å bli redd.. hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 14!

 

Det høres ut som du er i en vanskelig situasjon og sliter med vonde følelser rundt drikkingen til foreldrene dine. Det er veldig forståelig at du opplever drikkingen til foreldrene dine som utrygt, og det er en normal reaksjon fra din side.

 

Kan du beskrive hva som er blitt verre etter at barneverntjenesten kom inn? Det er vondt å oppleve at ingen forstår hva du føler og jeg skjønner at ting da kan oppleves som håpløst, men det er viktig at du får snakket med noen om det som kan hjelpe. Har du en helsesøster eller en sosiallærer på skolen du kan snakke med om din hjemmesituasjon? Du kan også ta direkte kontakt med barneverntjenesten for å si ifra om at det er blitt verre hjemme hos dere. Det er vanskelig for barneverntjenesten å vite det dersom ingen sier i fra. Derfor er det viktig at du enten tar kontakt med barneverntjenesten direkte eller gjennom helsesøster/sosiallærer eventuelt andre voksne.

 

Det er veldig viktig at foreldrene dine får hjelp til å drikke og at du får hjelp til å leve ditt liv og sosialisere deg som andre på din alder.

 

Det høres ut som du trenger å snakke med noen voksne og dele tankene dine med dem. Det er slitsomt å holde sånne vonde tanker og følelser inn i seg.

 

Du kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge 116 111 gratis dersom du ønsker å snakke med noen voksne.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser