Hopp til hovedinnholdet

Skal på behandlingshjem, lurer på ting

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Skal om ca 2 måneder flytte til et behandlingshjem fordi jeg ikke kan bli psykisk frisk hjemme.. Styrketrening er en stor del av dagen min og jeg er redd jeg ikke får tilfredsstille det behovet.... pleier det å være trenings tilbud på et slikt sted?? Er også sterkt knyttet til psykologen min på Bup og jeg får vondt i magen og blir deppa av og tenke på at jeg skal miste hun... har vanskelig for å bli trygg på andre.. Lurer også på hva som skjer når jeg kommer hjem igjen?! Trenger jeg psykolog da eller er jeg frisk??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

og takk for at du skriver til oss. Du forteller at du skal ha et opphold på behandlingshjem. Du lurer på om du kan opprettholde styrketreningen du driver med. Og du lurer på om du kommer til å miste psykologen din, som du skriver at du er knyttet til. Det er kjempegode spørsmål!

Når det gjelder treningen, foreslår vi at du spør de som jobber på behandlingshjemmet om hvordan det kan legges til rette for deg. Kanskje er det et senter i nærheten, kanskje har de utstyr på behandlingshjemmet. Det går an å ringe dit, eller å spørre når du kommer dit. Hvis du synes det er vanskelig å spørre, kan du sikkert be psykologen din om å gjøre det sammen med deg.

Når det gjelder psykologen din, foreslår vi at du snakker med henne om at du er redd for å miste henne. (Hvis du synes det er leit å si, kan du vise henne det du har skrevet til oss.) Hun vil kunne snakke med deg om hvordan dere kan ha kontakt mens du er på behandlingshjemmet.

Du lurer også på om du kommer til å trenge psykolog når du kommer hjem, eller om du er frisk da. Det er veldig vanskelig å si. For de fleste kommer alle de små endringen som til slutt gjør at vi kaller oss friske sånn litt etter litt. Kanskje trenger du noen å snakke med en stund etter at du har kommet hjem også. Det er også et veldig godt tema å snakke med psykologen din om.

 

Hilsen teamet på RBUP

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser