Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å føle seg tom innvendig?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på om det er normalt og føle seg tom innvendig. Jeg føler at livet er liksom ikke verdt noe. Samme gammle drit hver dag. Hva kan jeg gjøre for og ikke føle meg så tom?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Ja det er mange som har det sånn som deg, så du er ikke alene. Jeg tror det er viktig å være sammen med gode og omtenksomme venner, og hvis man føler seg ensom, prøve å bli kjent med noen. Er det noen du vet om som du skulle ønske du ble bedre kjent med? Prøv å være litt aktiv og vis initiativ til å ta kontakt med andre på skolen eller fritidsaktiviteten. Hvis det kommer fra andre ting enn ensomhet, så er hjelpehånden en fin måte å finne ut av hva som er vanskelig på. Den er beskrevet i artiklene under. Vi har noen artikler som svarer på spørsmålene dine, så anbefaler deg å lese dem. Lykke til!


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser