Hopp til hovedinnholdet

Jeg trives ikke i mitt egen selskap. Hva bør jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Kjære ung. no. Jeg har et problem som jeg egentlig har tenkt lenge på, og det er at jeg ikke trives i mitt eget selskap. Jeg har mange hobbyer som å spille instrumenter osv, men jeg klarer ikke slappe av alene uten å bli veldig lei meg. Jeg føler at jeg ikke strekker til sosialt når jeg er alene. Jeg klarer på en måte ikke å gjøre "ingen ting" alene. Jeg savner de gangene jeg kunne kose meg alene. Hva bør jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål.

Du forteller at du ikke trives i ditt eget selskap og at det har blitt et problem for deg. Du forteller at du ikke greier å slappe av uten å bli veldig lei deg. Dette høres slitsomt ut. Jeg forstår at du savner de gangene du kunne kose deg alene. Jeg lurer på om du har tenkt på om det er noen spesielt du blir lei deg for. Er det tanker som kommer når du er alene som gjør at du ikke får slappe av. Jeg tenker at det kan være fint for deg å snakke med noen om hvordan du har det når du er alene. Du kan snakke med foreldrene dine, en venn, helsesøster på skolen din eller en lærer du stoler på. Det kan være god hjelp i å dele tankene sine med noen. Jeg legger ved noen artikler under svaret. Håper de også kan være til hjelp for deg. Ønsker deg alt godt.


Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Hva skal til for at du kjenner deg god nok?

Venner på skole  (colourbox.com)

Presset blant unge i dag er stort. Du skal være pen nok, flink nok, tøff nok, men fremdeles "normal" nok til å ikke skille deg ut. Finn ut hvorfor du er GOD NOK her!

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om forsikring?

Kan du få penger igjen for noe som blir stjålet når du reiser?