Hopp til hovedinnholdet

Kan det være grunnen?Og hva skal jeg gjøre med pappa og læreren min?Pappa er skuffet og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med det.Hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg fikk karakteren stryk på en prøve I samfunnsfag pga juks.Jeg var vekke dagen de hadde prøven,så jeg måtte ta den to uker senere.Men da hadde de andre allerede fått prøven tilbake,så jeg spurte en venn av meg om hva slags spørsmål som kom.Hun sa en del av spørsmålene.Jeg skrev ned mine egne svar på et øveark.Men dagen jeg skulle ta prøven hadde læreren tatt fra meg arket mens jeg øvde.Hun så på det,og sa det var juks og at jeg fikk velge selv om jeg ville ta prøven eller ikke, jeg strøk uansett.Jeg valgte å ikke ta den.Men nå sliter jeg en del psykisk.Jeg gjorde det fra før av,og nå er det enda verre.Jeg vet ikke hvorfor jeg gjorde det engang,jeg er best I klassen I alle fag og yndlings elev hos alle lærerne.Men jeg har en del dårlige venner som drar meg med på dårlige ting.De har prøvd å få meg til å drikke og røyke,men jeg sto imot.Kan det være grunnen?Og hva skal jeg gjøre med pappa og læreren min?Pappa er skuffet og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med det.Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du sliter psykisk fordi du ble tatt i fusk. Du skriver også at du ikke helt vet hvorfor du gjorde det. Du lurer på om det er fordi du har dårlige venner som drar deg med på dårlige ting.

Det å bli utsatt for press fra venner kan være vanskelig. Du forteller at du har greid å stå imot både drikke og røyke press fra vennene dine. Det er bra og viser at du er sterk!

Jeg tenker at det kan være lurt å ta en samtale med læreren din og pappaen din. Forklar situasjonene og hva som hendte. Fortell dem hvordan du har det nå! Legg episoden bak deg og gå videre!

Legger noen artikler som du kan lese under svaret

 Ønsker deg lykke til!


Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om forsikring?

Er du forsikret mot skade dersom du er medlem i en idrettsklubb?