Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det vondt.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg bare kommer rett til sak. For litt siden hold jeg på med en gutt i klassen min. Jeg var/er dødsforelsket i han. Jeg var i Egypt en uke eller to. Og da jeg kom tilbake fikk jeg en melding om at han ikke var klar for kjæreste og han ikke ville. Jeg ble såret, men reagerte ikke. Han sa han elsket meg, og jeg ble lurt. Jeg skader meg selv for å tenke på andre ting. Jeg er ikke viktig for noen, alle kaster meg ut av livet sitt en eller annen gang.Jeg har planer om å dra ut i skogen og leve og overleve der. Det kommer jeg til å gjøre om ikke jeg snart får hjelp. Ja jeg har prøvd å snakke med venner eller nærme, men ingen skjønner. De sier bare `` du er for ung til å føle deg så ille`` Noe jeg ikke er. Jeg reagerte seinest i går, at jeg faktisk hadde mistet han ut av livet mitt, han også. Jeg gråt, hylgråt alstå og brakk ting. Jeg vet ikke hva som skjer med meg, og det skremmer meg. Jeg trenger en som kan føle meg spesiell, selv om jeg kanskje ikke er det. Jeg trenger hjelp. Plis

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 15 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår at du har det veldig vanskelig, og vondt nå. Det å oppleve at den man elsker ikke vil at man skal være sammen er vondt. Man kan lett føle, det du forteller om her, at man kjenner at man ikke er viktig for noen, og at alle " kaster deg ut av livet sitt". På bakgrunn av det du beskriver tenker jeg at det kan høres ut som at du har opplevd at andre også har " kastet deg ut av livet sitt", er det tilfelle at du føler det?

Jeg synes at det er trist at du ikke får forståelse for hvordan du har det hos familie og venner.

Jeg forstår det du beskriver som at du har kjærlighetssorg. Det å kjenne på kjærlighetssorg kan selvsagt også ungdommer gjøre, og det er vondt.

Videre skriver du at du ikke føler deg spesiell, men det er du jo! Alle mennesker er spesielle!

Det er en naturlig følelse de fleste av oss har at vi ønsker at en eller noen skal kjenne noe helt spesielt for oss.

Foreldre føler at barna deres er spesielle. Ungdom kjenner imidlertid ofte et behov for å ha en nær venn, eller kjæreste for å bekrefte at de er spesielle.

Det å flykte fra de vonde følelsene og tankene du har er ikke noen løsning, og det er bra at du tenker at du vil ha hjelp. Jeg vil derfor anbefale deg å snakke med helsesøster for å få hjelp til å sortere tanker og følelser, slik at du kan se hvordan du kan takle sorgen og komme deg videre. Da vil du også få hjelp, slik at du kan slutte å selvskade deg.

De fleste mennesker vil gjennom livet føle på tap. Det å inngå i en relasjon hvor man viser andre sin kjærlighet kan ende med sorg hvis kjærligheten tar slutt. Imidlertid går man glipp av mye hvis man ikke vil risikere dette.

Lykke til. 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser