Hopp til hovedinnholdet

Jeg ser ingen mening med livet.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 16 år med et dødsønske. Ser ingen mening med livet, og jeg føler jeg alltid treffer hindringer. Vil bare bli ferdig. Jeg har mange "venner", men ingen ordentlige. Føler meg som en flue på veggen når jeg er med dem. I tilegg til det her er jeg 120 kg tung, og jeg som følge av det har jeg sikkert en smertefull død i vente uansett. Hva skal jeg gjøre? Annet enn å oppsøke lege, for det kommer jeg ikke til å gjøre uansett.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt, 16 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår at du har det vanskelig, ut fra det du forteller her. Det å føle at man bare møter på hindringer, samt å føle at man ikke har ordentlige venner kan jo skape tanker som du beskriver. I tillegg har du en utfordring i forhold til vekt.

I ungdomstiden skjer det store endringer fysisk og psykisk. De psykiske endringene kan i perioder gi følelse av, for eksempel, håpløshet, meningsløshet.

Jeg vil anbefale deg å snakke med noen om hvordan du har det. Kan du snakke med helsesøster? Det å få satt ord på tanker og følelser er viktig. Gjennom samtale kan du finne løsninger og se muligheter. Imidlertid kan ingen tvinge deg til å gjøre endringer. Du må ville det selv. Med støtte fra helsesøster, familie og venner kan du lykkes. 

Jeg tenker at du har kommet inn i en negativ tankegang, og den må du ha støtte for å snu. Ved å få hjelp til å tenke annerledes, samt ved å gjøre grep i forhold til kost og fysisk aktivitet vil du kunne få det bedre.

Det er mening med livet, og det kan du få hjelp til å se.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser