Hopp til hovedinnholdet

Redd for ikke å få kjæreste. Møter ingen med samme interesser.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tenker veldig mye på at jeg føler meg usosial og ikke kommer til å få meg en kjæreste. Grunnen til det er at nesten alle på min alder er bare opptatt av og feste og drikke seg drita full, men det er ikke jeg intereset i. Jeg mener mange ungdommer ikke har sunn fornuft med bruk av alkohol. Jeg blir bestandig avist av jenter grunnet jeg er for "kjedelig" og ikke fester, jeg har mine interesser som matlagning, musikk, film, friluftliv og liker å gå turer og trene av og til. Jeg sparer også for fullt til å kunne kjøpe min egen leilighet. Fleste jenter ser nesten bare på utsende, jeg har både prøvd og blitt kjent med jenter men ender bare med at jeg blir utnyttet og ignorert. Jeg er en snill og omtenksom gutt, med god økonomierfaring. Jeg har desverre ikke tid til å vare veldig sosial fordi jeg jobber veldig mye på dagtid og kveld, og da blir det vannsklig å finne dager det passer å vare med venner. Er jeg usosial, og har du noe tips for å lykkes bedre med jenter?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Jeg synes på ingen måte du er asosial bare fordi jentene som har avvist deg har påstått at du er kjedelig. Dette bunner nok ganske enkelt i at du ikke har møtt den riktige jenta ennå - ei som har de samme interessene og hobbyene som deg. Husk på at du er veldig ung, og det er ikke å forvente at man skal møte den perfekte partneren på null komma niks. Det er flott at du har prøvd å bli kjent med jenter, og dette synes jeg du skal fortsette med. Ikke mist motet selv om du har opplevd å bli avvist. Før eller siden finner du garantert noen som deler de samme interessene som deg.

Når det gjelder hvordan du kan lykkes bedre med jenter, kan jeg nok ikke gi noen andre tips enn at det er lurt å være utadvendt, hyggelig og interessert. Selv om du ikke er så mye på fest, og selv om du bruker mye tid på jobb, betyr jo ikke det at du ikke er sosial. Så lenge du forsøker å vise at du er interessert i å bli bedre kjent med jentene du eventuelt møter og som du liker, og så lenge du stiller spørsmål, slapper av og er deg selv, gjør du det riktige! Du skriver at du jobber mye dagtid og kveld, så hva med å bruke litt tid i helgene på å bli kjent med nye mennesker? Hvis du følger interessene dine - blir med på aktiviteter som du trives med og liker, blir med på kurs, på lag, i klubber osv. - så har du store sjanser for å møte folk som verdsetter de samme interessene, og da blir du lagt merke til. Ikke gi opp selv om du ikke har møtt den riktige ennå! Masse lykke til. :-)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser