Hopp til hovedinnholdet

 Jeg føler at jeg sliter, men jeg vet virkelig ikke hva

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg orker ikke mer. Jeg føler at jeg sliter, men jeg vet virkelig ikke hva. Det er ikke så gale at jeg kommer til å ta livet mitt eller skade meg selv. Det kunne jeg aldri vurdert. Jeg vil leve. Men når jeg kommer hjem på kvelden vil jeg ikke annet enn å gråte. Den eneste tingen jeg er flink til er å skjule følelser. Det er grunn til at ingen har fattet mistanke om at noe er galt. Nettopp fordi ingen merker noe. Jeg er glad hele tiden, men egentlig er jeg deprimert og lei. Jeg er lei av falske venner, drama, skole, stress, kroppspress, at jeg ikke er flink i noe og alt egentlig som finnes her i livet. Jeg har også mistet mange i familien min de siste årene. Både farmoren, mormoren og tanten min. Jeg vil gi opp, men jeg vet at jeg bare må holde ut og det kommer til å gå bedre. Jeg klarer ikke å forklare hvorfor jeg er deprimert, fordi jeg vet det ikke selv. Jeg føler også at jeg blir ignorert og er ganske ensom. Jeg har mange gode venner, men jeg føler meg fortsatt veldig ensom.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du er flinkt til å skjule følelser.  -Det kan jo være hensiktsmessig noen ganger å ikke vise alle følelser.  -Man må noen ganger det for å fungere i hverdagen, men det er ikke lurt å gjemme dem helt bort.  Det er lurt å sette litt ord på noe av det man føler, om ikke annet med å skrive litt om det, eller kanskje prate med noen.  Det er en del stress, drama og annet som berører deg.  Sorg har du også opplevd.  Det er ikke alltid så lett å sette ord på alle de ulike følelsene og helt vite hva man skal gjøre med dem.  -Men man kan øve seg litt, og få det bedre og bedre til.  -Da kan det også bli lettere å finne måter å håndtere det på.  Du finner gode råd om dette i artikkelen under.  -Se om du kan øve litt på det som er beskrevet der.  

Du har gode venner, og det er bra.  Fokuser på det og fortsett selv å være en god venn.  Alle kan føle seg litt ensomme noen ganger.  Se også mer om det i artikkel nummer to under.

-Og ta gjerne en prat med noen om du føler det kan være OK.  -Ofte kan det være godt for å sortere litt i vanskelige tanker og følelser.  Helsesøster kan være en å prate med, eller kanskje har du en annen som du kjenner som du vet kan være god å prate med.  

Ha det godt!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser