Hopp til hovedinnholdet

Synes livet er vanskelig.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg tror kanskje jeg er depressiv, vennen mine sier at hun tror jeg er deprimert:( Hun sier at jeg bør snakke med veileder eller helsesøster på skolen om deg, men det tør jeg ikke! Jeg har lyst å få løst opp dette problemet, men jeg tør ikke å gå til psykolog heller. Jeg har kjempe dårlig selvtillit og jeg tror jeg driver og mobber meg selv. Hele tiden sier jeg du er ikke god nok, fin nok, tynn nok, morsom nok, det er ingen som liker deg, du er en teit unge som alle vil kvitte seg med og flere ting inni hodet mitt. Jeg er aldri fornøyd ned hvordan jeg ser ut. Søsteren min har spiseforstyrrelse, så det er ganske vanskelig hjemme. Alle krangler hele tiden om hva hun skal spise og hvor mye hun skal spise og sant også gjemmer hun mat og sant, men hun har nesten sluttet med det. Jeg har lyst å dø, når jeg går til skolen eller er på skolen føler jeg at alle hater meg og vil bare at jeg skal dø. Alle sier ar de liker meg, men jeg vet at de ikke snakker sant! Jeg har en venn bare:( Hjelp meg:(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til ung.no
Du beskriver livet ditt som vanskelig ikke minst fordi du sliter med dårlig selvbilde og har en vanskelig hjemmesituasjon.
Jeg er enig med vennene dine om at du må ta kontakt med noen for å få hjelp.
Jeg vet ikke om du synes du kan snakke med foreldrene dine om problemene du sliter med, men det kan jo også være andre voksne som du stoler på.
 
På skolen er det helsesøster og rådgivere, de kan mye om å hjelpe og snakke med ungdom som har det vondt og vanskelig. De har også mulighet til å snakke med foreldrene dine eller hjelpe deg videre til rett instans. Du kan også gå til helsestasjon for ungdom på ettermiddag/kveld. Dette er et gratis tilbud for ungdom.
Søk hjelp er mitt klare råd til deg!
 
Med hilsen

Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser