Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg så alene i verden, selv om jeg har venner og familie.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er så ensom. Jeg føler meg så alene i denne verden, selv om jeg har venner og en familie som er glad i meg. Foreldrene mine er skilt, og jeg føler at jeg ikke har tilknytning til noen plass. Jeg har så lyst å reise til en ny plass og knytte bånd med nye mennesker, men familien min er alt jeg har, og uten dem er jeg iallefall alene. Ikke si at jeg burde snakke med noen om det, for det gjør jeg. Jeg går til BUP, men nå prioriterer de å behandle depresjonen jeg har. Jeg har en sånn tomhetsfølelse hele tiden. Jeg føler meg bare så alene, og jeg er redd for å møte verden alene, selv om jeg vet at jeg må det. Jeg skulle bare ønske jeg hadde en person som var veldig nær, som jeg kunne snakke med om alt. En person jeg kunne dele livet med. Jeg har også en sånn ekkel følelse av at noe mangler i livet mitt. Som om det er ufullstendig. Kanskje det har noe å gjøre med at foreldrene mine er skilt. At jeg ikke har noen "fullstendig" familie å komme hjem til. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Det er vondt å høre at du føler deg så ensom og alene, jeg tenker det må være veldig tungt for deg å ha det slik.

Som du skriver, kan man føle seg alene, selv om man har venner og familie rundt seg. Noen føler seg kanskje alene med tankene og følelsene sine, og synes det er vanskelig å forklare til andre og få andre til å forstå. Det virker som du har tenkt mye på dette og jeg synes du har gode refleksjoner rundt det.

Du sier at du føler du ikke har tilhørighet og at du savner noe. Det må være tungt å ha det slik, jeg håper du kan ha troen på at du etter hvert vil finne noen som kan forstå og støtte deg, og at du vil finne din plass og din tilhørighet. Det er store ting du tenker på, og mange kan streve med å finne ut av dette. Det er ikke lett, men det kan bli bedre etter hvert. Kanskje er ikke det noen god trøst for deg nå, men jeg håper du vil holde ut og ha troen på at det vil bli bedre.

Jeg synes det er bra at du har søkt hjelp og har kontakt med BUP. Siden du tenker så mye på det du skriver om til oss, synes jeg du kan ta opp disse tankene med den du snakker med der. Kan du forsøke å si at du tror du er mye trist etter foreldrene dine sin skilsmisse og at du føler deg så alene? Jeg tror kanskje den du snakker med vil sette pris på at du forteller om dette. Hvis du deler mer om dette, kan dere sammen finne ut av hvordan du kan få det bedre.

Jeg vet ikke om du snakker med noen andre om dette, for eksempel venner eller noen andre i familien? Noen ganger kan det være godt å snakke med noen og dele tanker hvis man finner en person som kan forstå. Noen ungdommer synes også det er til hjelp å snakke med andre ungdommer som har opplevd det samme.

Jeg håper du kan ha tro på at du vil få det bedre, samt tro på deg selv og de gode egenskapene du har i deg. Legger også ved noen artikler under som kan ha nyttige tips til deg.

Ta godt vare på deg selv og lykke til videre!
 Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser