Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å ha det bedre med meg selv, eller bli mer utadvendt?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har, gjennom det miljøet jeg er i, fått for meg at det å være innadvendt er negativt. I min krets skal man være åpen, snakkesalig, morsom etc.etc. Problemet mitt er at jeg ikke er så utadvendt. Det plager meg. Jeg føler det er noe galt med meg og at jeg ikke er bra nok. Verken til å være med på fritiden, fordi jeg er redd for at noen skal tenke at det er kjedelig å være med meg, og i det hele tatt få oppfattelsen av at jeg er innesluttet. For alle utadvendte virker å ha så enkle liv. Man kan snakke om alt og ingenting og ha det gøy. Hva kan jeg gjøre for å ha det bedre med meg selv, eller bli mer utadvendt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Noen ganger er det viktigste man kan gjøre for å få det bedre, å akseptere at ting er som de er. Du er inne på tanken om at det er en litt "greie" i det miljøet du er at man skal være så utadvendt, åpen, snakkesalig osv.  -Det har på en måte blitt en slags verdier som dyrkes der.  -Er det sånn at det er verdier som passer for alle?  -Passer de verdiene for deg?  -Kanskje det er mulig å stille litt slike spørsmål.  -Kanskje det går an å bli akseptert av andre om du er akkurat deg og slik du trives med å være.  Å være ekte, er jo også en viktig verdi!  

Det er jo selvsagt mulig å justere seg litt om man ønsker, så du kan sikkert øve på å prate LITT mer og ta LITT mer initiativ.  -Men, prøv også å være tro mot den du er og det du trives med.  Andre vil sette pris på deg for akkurat det.  

Se litt mer om dette i artikler under.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du god å snakke med?

Snakker sammen i kantina på skolen (colourbox.com)

Alle trenger en som er god å snakke med en gang iblant. Her får du ti gode samtaletips for å bli en som det er lett å snakke med når livet er vanskelig.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Usikker jente står aleine (colourbox.com)

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser