Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir revet med av tv program.

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei. Jeg har et problem, og det er at jeg blir helt opphengt i tv-programmer. Jeg kan elske et tv-program så mye at jeg blir helt revet med. Dette får meg til å bli lei meg over mitt eget liv, og min virkelighet. Jeg er sein med skolearbeid, og får mindre søvn, og ender bare opp gråtende fordi jeg er i min situasjon, min alder, i mitt liv. Jeg er lei av å være sånn, og vet ikke hvordan jeg kan hindre det! Jeg blir så opphengt, det kan være kjendiser og. Jeg føler ikke dette er normalt, at det bare er jeg som blir så opphengt at jeg lar det påvirke meg. Hvordan kan jeg slutte å være så "obsessive"? Jeg er så lei av å ha det sånn, og vil slutte å reagere på denne måten.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 16 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg tenker at en del ungdommer kan kjenne seg igjen i det du forteller om. Mange ungdommer ser mye tv, og lever seg inn i serier, for eksempel. For noen kan det bli, slik du beskriver at man kan bli lei sitt eget liv. Det er bra at du klarer å se dette, og at du nå vil gjøre noe med det. 

Hva gjorde du før du begynte å se så mye på tv? Har du noen interesser? For å endre den atferden du nå har må du se hvordan du kan bruke tiden din på en annen måte. Du kan sette av tid til skolearbeid, familie, venner og eventuelt en aktivitet. I artikkelen under kan du få råd om hvordan du kan begynne å trappe ned på tv tittingen.

Jeg vil råde deg til å snakke med foreldrene dine om hvordan du har det, slik at de kan støtte deg. Videre kan det være en ide å snakke med helsesøster for å få hjelp og støtte i den tiden du skal gjøre endringer. Da vil det bli lettere å komme ut av det mønsteret du nå er inne i.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Ser du for mye på TV og serier?

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her er rådene for deg som bruker for mye tid foran tv, data eller mobil.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser