Hopp til hovedinnholdet

Har dere tips til hvordan jeg kan klare med selv med spiseforstyrrelsen

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hallo, er en gutt på femten år å går i tiende klasse. Har hatt diagnosen anoreksi i 2 år nå. Har gått til behandling hoss BUP store deler av niende klasse og halvparten av tiende, men slutta der etter det ble noe kluss me barnevernet. Noe som gjør jeg vil ha minst mulig kontakt me bup som muligt. Har vert innlagt på psyk mange ganger i løpet av sist år, men bare en gang i år. Jeg har klart meg nokså godt etter jeg sluttet på BUP. Men nå føler jeg at alt kommer tilbake igjen. Dette skjedde rett etter påskeferien og da sluttet jeg helt å ta til meg næring eller drikke i 7 dager (som jeg husker) før jeg ble tvangsinnlagt. Skipper alle måltider å drikker ikke mye. viss jeg skal spise, tar jeg max en liten håndful med salat til dagen. Kaster dette mesteparten av gangen jeg prøver opp. Har dere noen tips på hvordan jeg kan klare meg selv ? takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres jo veldig alvorlig ut, slik du beskriver det.  Når du spiser så lite som du sier,, er det forbundet med stor helserisiko.  Det har jo også være grunne til at du har blitt innlagt flere ganger.  -Du ønsker helst å klare deg uten hjelp.  -Hvordan tror du at du kan få til å spise og drikke flere ganger hver dag?  -Hvis du kan greie det, så er jo det første skritt mot å greie å unngå å måtte få hjelp av helsevesenet.  -Er det noen andre som du har tillit til og som kan støtte deg?  -Hva med fastlegen.  Kan du gå dit og få litt støtte og oppfølging? -Eller er det mulig å ta imot litt hjelp fra BUP, selv om du syns det ble vanskelig når barnevernet ble koblet inn.  -Tror du at det KAN ha vært for ditt eget beste at det ble gjort?  

Håper uansett at du kan greie å få tilbake styringen og få tatt godt vare på helsa di.  -Noen ganger må man orke å få litt hjelp fordi det er tungt å greie det alene.  Andre ganger kan det at man bestemmer seg og tar tak og gjør det man vet er lurt , være mulig.

Ha det godt.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spiseforstyrrelser og følelser

Jente ser bekymra ut (colourbox.com)

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

Les mer

Skader ved spiseforstyrrelser

Trist jente på sofaen (colourbox.com)

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser