Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg håndtere mitt høye temperament?

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg har veldig høyt temprament, jeg blir sur utrolig fort å da blir jeg så sur at jeg må knuse ett glass eller slå noe eller banke i ett bord veldig hardt, eller kaste noe. Og på skolen vist jeg ikke får til noe kan jeg bli så sur å rastløs at jeg begynner å gråte, foreldrene mine vet alt dette. fordi jeg blir sur på de og kjefter å roper å klikker mentalt veldig fort, hva skal jeg gjøre for dette er utrolig ekkelt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 og takk for at du skriver til oss!
At følelsene dine svinger er et av de vanligste kjennetegnene for puberteten, og dette deler du med svært mange. Følelser som sinne og tristhet er ikke farlige, selv om det kan være utrolig slitsomt når de er på sitt sterkeste. Det som derimot er problematisk er når følelsene våre kommer ut på måter som verken er bra for oss selv eller andre. Du skriver at du må knuse, banke eller kaste noe, at du kjefter og roper. Du skriver at det er utrolig ekkelt, og hvis jeg da forstår deg riktig ønsker du å finne andre måter å håndtere sinne ditt på.
 
Du skriver at foreldrene dine er kjent med dette, men har du fortalt dem om hvordan dette er for deg? Og er de bekymret? Kanskje kunne du startet med å fortelle om hvordan dette er for deg og at du, dersom jeg har forstått deg rett, ønsker hjelp til å mestre sinne ditt på andre måter? Kanskje kan du vise dem dette innlegget? Du / dere kan også kontakte skolen som kan hjelpe deg å kontakte PPT (pedagogisk-psykologisk tjeneste), fastlege eller instanser som familievernkontoret eller bup (barne-og ungdoms psykiatrien) dersom det skulle være aktuelt.
 
Vennlig hilsen psykologen
 
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sinna
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sinna