Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir mobbet.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er egentlig 10 år, bare sånn at dere vet det! Jeg blir mobbet og gråter nesten hele tiden, ikke for slag men for ord folk har sagt til meg... Jeg har noen ganger tenkt å ta selvmord! Hva skal jeg gjøre? Jeg ser glad ut og smiler alltidsier alle, det ser sånn ut men inni meg er det som at alle jeg kjenner har død og ingen vil trøste meg! Jeg trenger hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13 år.

Takk for at du skriver til oss.
Det du forteller her er det beklageligvis mange undommer som kan kjenne seg igjen i. Du sier at du er 10 år, og jeg tenker at du ikke skal ha det slik du beskriver i forhold til mobbing, og du skal heller ikke behøve å ha tanker om selvmord. Det å ta livet sitt er ingen løsning. Når man har det vanskelig kan alt virke håpløst og svart, men ved å snakke med noen kan du få hjelp til å se løsninger og muligheter.

Jeg synes at du viser at du er en fornuftig jente som tenker at du trenger hjelp. Det er utrolig bra!

Jeg håper at foreldrene dine vet hvordan du har det. Det blir viktig at du snakker med dem, og ber dem om å ta din situasjon opp med lærerene og skolen. Jeg vil også råde deg til å snakke med helsesøster om hvordan du har det. Det å bli mobbet er vondt og vanskelig. Ofte kan barn/ungdom begynne å tro at det dem det er noe galt med, men det er det IKKE.

Helsesøster kan hjelpe deg å sortere tanker og følelser. Videre vil helsesøster kunne hjelpe deg å bygge opp selvtilliten din, samt snu tankene du har i forhold til deg selv.

Det er ikke noe galt med deg. Du er god nok akkurat slik du er, og det er viktig at du kan klare å sette grenser for hva folk kan få lov å si til deg. Hvis du har en venn så kan du kanskje bruke denne vennen til å støtte deg i situasjoner hvor du opplever å bli mobbet. Noen må tørre å si stopp.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser