Hopp til hovedinnholdet
 

Spørsmål
Hei jeg er ei jente på femten år som har en mor som er veldig, veldig deprimert. Jeg vil så gjerne gjøre noe, men jeg vet ikke hva. Kan dere hjelpe meg?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du jente 15år!

Det er kjempe vanskelig nå våre foreldre sliter psykisk. Selv om det overhodet ikke er din jobb, forstår jeg at det er vanskelig å la være å ta ansvar. Du forteller ikke om moren din får behandling eller ikke. Hvis ikke må du si til henne at hun må få hjelp.Hu må gå til fastlegen og fortelle hvordan det er. Den beste behandlingen for depresjoner er som regel en kombinasjon av medisiner og samtaleterapi.

Dersom hun allerede er under behandling tenker jeg at det beste du kan gjøre er å fortsette med ditt liv. En viktig tilleggs belastninge for mennesker med psykiske problemer er bekymringen over at det skader barna. Så det å tenke på deg selv og å passe på deg selv kan være en god avlastning for moren din.

Hvis det skulle bli tungt for deg og vanskelig å la være å vry seg er det kanskje godt for deg å ha noen å snakke med. Helsesøster, sosiallærer eller de som jobber på helsestasjonen for ungdom kan være til god hjelp.

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om forskning?

Nysgjerrigper.no er en side om forskning rettet spesielt mot unge lesere. Hvem driver nettsiden?